Обновяване на маршрутите около хижа Пробойница

Обновяване на маршрутите около хижа Пробойница

През изминалите почивни дни по инициатива на ТД Понория, ТД Кобилини стени и приятели обновихме пешеходен туристически маршрут от хижа Пробойница до село Дружево (жълта маркировка). По същия маршрут от Пробойница до Хайдушки кладенец беше обновена синята маркировка в посока хижа Бялата вода над гр. Вършец. Маршрутите са основно почистени.

В неделния ден коригирахме жълтата маркировка от хижа Пробойница в посока село Заноге, така че маршрутът да се скъси и улесни. Бонус към маршрута е отклонение от 150 метра до връх Голема кутия (1199 м.), който предлага отлична гледка към долината. От него можете да видите хижа Пробойница и село Губислав.

Основна сила в маркирането беше отбрана група членове на най – голямата група за нощни преходи в България Лунатични разходки. Участваха и представители на ТД Насам-Натам и на Трънско ТД по програма за обмяна на опит между активните дружества в България.

Маршрутът село Дружево – хижа Пробойница е 99 % подходящ за каране на велосипед. Предстои да продължим жълтия маршрут от село Дружево в посока хижа Пършевица в ПП Врачански Балкан.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *