(У)дари рамо на ПСС

(У)дари рамо на ПСС
През месец януари 2023 г. проведохме една от най-успешните си кампании – събиране на средства в подкрепа на Планинска спасителна служба. Благодарение на дарителите успяхме да съберем 3 510 лв. в подкрепа на ПСС. Ето как протече кампанията:

Планинари от всички краища на страната, обединявайте се!
Не, това не е комунистически лозунг, а необходимост. В последните седмици няма ден без нещастен случай в планината на който се отзовават доброволците от Планинска спасителна служба /ПСС/. Изгубване, падане, контузия… подготвени и неподготвени туристи попадат в трудни ситуации. Никой не е застрахован. Всички знаем, че ако нещо ни се случи, първото, което правим е да уведомим Планинската спасителна служба при БЧК. Те се отзовават мигновено и тръгват на спасителни акции с риск за собственото си здраве. Успехът е само и единствено, ако са спасили човешки живот. Неуспехът… е, всички се досещаме какво означава.

Сухата статистика сочи, че за 2022-ра спасителите са се отзовали на 2201 сигнала за помощ. 167 са транспортирани в болници, а 15 от случаите са завършили със загуба на човешки живот. Сред основните причини продължават да са подценяването на условията в планината, надценяването на собствените възможности, липсата на планинарска култура и неподходяща екипировка … а хеликоптер няма…
Ние от Туристическо дружество Понория нееднократно сме обръщали внимание на безопасността – пишем, съветваме, организираме планинарски срещи, но това не е достатъчно. В този труден за доброволците момент (само за последните 14 дни на миналата година са проведени 14 акции) решихме да помогнем с каквото можем. Обявяваме, че от днес 100 % от приходите от продажбите на книгата „Понор планина – забележителности“ ще бъдат дарени в помощ на дейността на ПСС.

Не забравяйте – задължително сключете застраховка преди да се разходите в планината и…

Ходете с главата си!
Механизъм на кампанията:
👉 1. Попълнете формата по-долу. В нея посочете двете си имена, телефон, e-mail, размера на дарението, което искате да направите и офис на Еконт на който да ви изпратим книгата. Минималната стойност на дарението е 10 лв., горна граница няма.

👉 2. По банковата сметката на дружеството преведете сумата на вашето дарение, която сте посочили във формуляра. Реквизитите са:
IBAN: BG27UNCR70001523754251
BIC: UNCRBGSF
УниКредит Булбанк
Основание: дарение за ПСС

👉 3. След като получим вашето дарение, за всеки 10 лв. на посочения куриерски офис ще ви изпратим по един брой от нашата книга. Максималният брой книги за един дарител е 10 бр., независимо това, че дарението му може да надвишава 100 лв. Разходите по доставка на книгите са за сметка на получателя/дарителя.
В случай, че искате да направите дарение на ПСС, но по една или друга причина не желаете да получите книга /или по-малко бройки, отколкото ви се полагат/, моля посочете това в полето за забележки на формуляра.

👉 4. Краят на дарителската кампания е до изчерпване на наличните количества от книги или до 15.04.2023 г. в зависимост от това кое настъпи първо.

👉 5. По силата на споразумението си с Планинска спасителна служба, Туристическо дружество Понория се задължава да публикува на своята интернет страница отчет за постъпилите дарения. Отчитайки:
желанието ни да публикуваме максимална по обем информация за даренията с цел прозрачност и
евентуалното желание на дарителите ни да ограничат разпространението на информацията за своето дарение и на свои лични данни,
ние ще публикуваме следната информация за всяко едно отделно дарение: дата, име и фамилия, стойност на дарението. В случай, че не желаете вашето име и фамилия да бъда публикувани и дарението ви да остане анонимно, моля посочете това в полето за забележки във формуляра. В този случай вместо име и фамилия ще изпишем Анонимен дарител в отчета си пред обществеността.

👉 6. След края на кампанията ние ще преведем 100 % от събраните средства по банкова сметка на Планинска спасителна служба.
Благодарим ви!