Browse By

Маршрут

По начина по който е замислен, Понория е кръгов маршрут водещ началото си от прохода Петрохан. Той изкачва и спуска билата на Понор планина за да отведе туристите през поредица от природни и културни забележителности отново на прохода.

Общата му дължина е 76.6 км., а продължителността на изкачванията и съответно спусканията е над 2 700 м. Времето за преминаване варира взависимост от метеорологичните условия, подготовката на туристите, времето, което се отделя за разглеждане на забележителностите и др. Един активен турист би трябвало да успее да премине целия кръгов маршрут за около 3 дни. Това прави средно по около 25 км. за един ден. Ако предпочетете този разчет, удобни места за нощувка в края на първия ден са село Заселе, предлагащо няколко къщи за гости, както и заслон Сиромашки рай в края на втория.

Трасето е подбрано така, че да покаже на туристите най-доброто, което може да представи Понор планина в целия ѝ блясък. Разбира се, бихте могли да предпочетете да изберете друга начална точка на вашата Понория, обратна посока на движение или дори друг маршрут. Какъвто и вариант да предпочетете за вашия поход в Понор планина, гарантираме ви неочаквани културно-исторически открития и завладяващи природни забележителности за любителите на планината.

СВАЛИ GPX ТРАК

Коментари