Browse By

Аптечки в Понор планина

Туристическо дружество „Планинари МАШИНИ“ е подело кампания за събиране на средства с цел изработката, оборудването и поставянето на нови 20 туристически аптечки за най-неотложна помощ в планината. Какво представлява аптечката и какво съдържа можете да видите на сайта на сдружението.

Ние сме против поставянето на медикаменти в туристическите аптечки /защо можете да видите тук/, но подходът на ТД „Планинари МАШИНИ“ в случая ни допадна. Наистина много добре е премислено какво да бъде поместено вътре по отношение на съдържание при външни условия на съхранение. Това накара и нас от Понория да се включим в кампанията като финансираме изработката на три аптечки.

Щастливи сме да ви споделим, че на 14.04.2023 г. смесена „бойна“ група от двете дружества постави две от аптечките. Първата от тях се надяваме да е от полза за преминаващите по маршрута Ком-Емине. Тя е поставена на прохода Петрохан, малко след чешмата на координати 43.11455, 23.13347. Втората се намира на Вазовата пътека, малко под водопад Скакля на координати 43.03566, 23.33352. Скоро предстои монтирането и на третата аптечка по пътеката за Скален феномен Столо.

Скъпи приятели, тези аптечки са дар от вас туристите за вас туристите. Ние заедно с Машините сме вложили време, труд и сърце те да се реализират от идея на практика. Молим да ви ги пазите и ако имате възможност и желание да ги обогатявате, без да нарушавате първоначалната им идея.

За нас остава радостта от обогатяването на туристическата инфраструктура в Понор планина и фактът, че в лицето на Туристическо дружество „Планинари МАШИНИ“ намерихме съмишленици, с които ще сбъдваме заедно още добри идеи. Ако и вие намирате тяхната кауза за полезна, приканваме ви да се включите в тяхната кампания Туристически аптечки в България.

Коментари

Вашият коментар